Mijn cliënten zijn mensen met vragen hoe zij zich kunnen uitspreken, assertief (goed voor jezelf en voor de ander) willen zijn. Ze willen het gesprek met de ander aangaan en weten niet hoe. Of ze weten in theorie wel hoe, maar durven het niet aan. Ze voelen zich belemmert en weten niet waardoor. Ze willen inzicht en praktische vaardigheden aangereikt krijgen. Ik ontmoet mensen die gestopt zijn met hun wensen, verlangens en mening te uiten. Die mensen wil ik hun stem teruggeven.

We gaan eerst samen kijken wie je bent. Welke normen en waarden voor jou essentieel zijn, welke helpende gedachten je hebt en welke belemmerende overtuigingen jou hinderen. Ik inventariseer op welke gebieden je het moeilijk vindt om je uit te spreken en wat daaronder ligt. We kijken welke stappen jij kan maken. Passend bij wie jij bent kiezen we vanuit welke invalshoek we gaan werken. En dat resulteert in dat jij nu wél het gesprek over thuis werken durft aan te gaan of dat je eindelijk durft te zeggen waar je last van hebt. Door je uit te spreken vermindert de stress en verhoog je het plezier in alles wat je doet.

 

Je uitspreken naar iemand van wie je houdt of met wie je nauw samenwerkt kan om verschillende redenen vaak heel lastig zijn. Als de communicatie niet goed loopt, omdat je je niet durft uit te spreken, is er werk aan de winkel. Wat fijn dat je het niet in je eentje hoeft aan te gaan. Jullie zijn van harte welkom met z'n tweeën.

Naast wat ik hierboven heb beschreven bij de individuele aanpak, kijk ik bij duo’s naar de interactie. Wat gebeurt er tussen jullie? We gaan samen kijken wat er onbewust voor zorgt dat er irritatie ontstaat. En komen jullie hierdoor in een reactieve setting terecht waardoor je uit je kracht raakt? Dan ben je niet meer verbonden met jezelf en reageer je vanuit oude patronen. Hier gaan we mee aan de slag.  Zodat jij nu wél durft te zeggen dat jij je opgelaten voelt als je duo-partner je steeds verbetert tijdens 10-minuten gesprekken met ouders. Zodat je eindelijk uit spreekt dat je collega vaak te laat komt en de overdracht daardoor niet zorgvuldig gebeurt. Spreek je uit. Dat is goed voor de ander en voor jezelf.

 

Mijn klanten zijn organisaties in Zorg en Welzijn en Basisscholen waar het niet lekker loopt op de werkvloer. Leidinggevenden en teamleiders huren mij in omdat medewerkers bijvoorbeeld aangeven dat zij niet tevreden zijn met hoe het loopt. Ze missen het teamgevoel, lopen irritaties op. Er zijn onderling ergernissen en mensen durven elkaar niet aan te spreken. De stress loopt op door alles wat er niet gezegd wordt. Als mensen zich gaan uitspreken ontstaat er lucht, ruimte en begrip.

Mensen die werken in de zorg en in het onderwijs zijn vaak mensen-mensen. Ik werk graag met mensen met hart voor hun vak, en liefdevolle aandacht voor hun zorgvrager of leerling. Mensen die aandacht hebben voor het gevoelsleven van zichzelf en hun collega’s. Waar nabijheid en interactie, als het goed is, soepel verloopt. En als dit om wat voor reden niet zo is, dan help ik graag.

In een team gebeurt er veel. Al die mensen met ieder hun eigen agenda, frustratie, kracht, persoonlijkheid, belang en ervaringen. Goede intenties, dappere pogingen en goede wil. Soms is dat niet genoeg. Je wil je durven uitspreken dat jij je niet serieus genomen voelt door je collega’s. Of dat jij je buitengesloten voelt in het team. Vertellen dat je tijdens de vergadering niet als enige tegen durft te stemmen. 

Ik heb veel ervaring met het werken met teams. Als mensen zich veilig voelen, zodat ze zich durven uit te spreken, dan gebeuren er mooie dingen in zo’n groep. Als er begrip komt, erkenning en soms die knuffel, dan heb ik echt het mooiste vak van de wereld.

 

Coaching biedt in veel gevallen voldoende handvatten om je vraagstukken aan te kunnen. Soms is het nodig om een stapje verder te gaan. Dat noemen we dan counseling. Hiervoor ben je bij mij ook aan het goede adres. Dus mocht je verder willen dan kan ik naast de coaching ook counseling aanbieden. Hier maken we dan samen afspraken over. 


   Heb je interesse in een van mijn diensten of ben je benieuwd wat ik voor je/jullie kan betekenen? Neem gerust contact op.
Ik maak graag tijd voor je.