Mijn klanten zijn organisaties in Zorg en Welzijn en Basisscholen waar het niet lekker loopt op de werkvloer. Leidinggevenden en teamleiders huren mij in omdat medewerkers bijvoorbeeld aangeven dat zij niet tevreden zijn met hoe het loopt. Ze missen het teamgevoel, lopen irritaties op. Er zijn onderling ergernissen en mensen durven elkaar niet aan te spreken. De stress loopt op door alles wat er niet gezegd wordt. Als mensen zich gaan uitspreken ontstaat er lucht, ruimte en begrip.

Mensen die werken in de zorg en in het onderwijs zijn vaak mensen-mensen. Ik werk graag met mensen met hart voor hun vak, en liefdevolle aandacht voor hun zorgvrager of leerling. Mensen die aandacht hebben voor het gevoelsleven van zichzelf en hun collega’s. Waar nabijheid en interactie, als het goed is, soepel verloopt. En als dit om wat voor reden niet zo is, dan help ik graag.

In een team gebeurt er veel. Al die mensen met ieder hun eigen agenda, frustratie, kracht, persoonlijkheid, belang en ervaringen. Goede intenties, dappere pogingen en goede wil. Soms is dat niet genoeg. Je wil je durven uitspreken dat jij je niet serieus genomen voelt door je collega’s. Of dat jij je buitengesloten voelt in het team. Vertellen dat je tijdens de vergadering niet als enige tegen durft te stemmen. 

Ik heb veel ervaring met het werken met teams. Als mensen zich veilig voelen, zodat ze zich durven uit te spreken, dan gebeuren er mooie dingen in zo’n groep. Als er begrip komt, erkenning en soms die knuffel, dan heb ik echt het mooiste vak van de wereld.

 


   Heb je interesse in een van mijn diensten of ben je benieuwd wat ik voor je/jullie kan betekenen? Neem gerust contact op.
Ik maak graag tijd voor je.